Stop het coronavirus

Het coronavirus is nu alweer een tijdje onder ons. Wie had er ooit gedacht dat het virus zo’n impact zou hebben op de complete samenleving of zeg maar gerust de hele wereld toen het virus eind december zijn opwachting maakte in China.

Niemand had dit ooit verwacht, ik zelf ook niet, dit kon toch niet gebeuren in onze maatschappij en economie waar we nu in leven en waar miljarden aan gezondheid en ontwikkeling wordt uitgegeven maar toch.

We oefenen voor nucleaire en terroristische aanvallen, zijn bijna overal op voorbereid, maar dus niet op een virus wat zo snel om zich heen kan verspreiden en dus levensgevaarlijk is.

Maar wat nu? We gooien alles dicht, total lockdowns, intellectuele lockdowns en ga zo maar door. Geen feest of evenement gaat nog door. Wel of geen mondkapjes, we weten het allemaal niet.

Zolang er geen vaccin is kunnen we het virus wel proberen tegen te houden zich te verspreiden, maar volledig uitbannen dus niet en daar ligt het gevaar, want we weten dan nooit zeker wie het heeft of waar het virus zich bevind.

Hoe lang gaat dit nog duren? Niemand die het weet, maar ik denk wel dat we met zijn allen een ding geleerd hebben, we zijn niet onaantastbaar en laten we beter voorbereid zijn op dit soort killers want de garantie dat dit de laatste is hebben we niet.

Menu